PDA

View Full Version : Render artifact



WorkingImage
03-05-2015, 06:52 PM
Hi, anybody has this artifacst too?
I tried to increase render time from 3 to 8 hours, but nothing changed.
Material: Anisotrop
Light: HDR + Direct Light (main light)
BS Zoom

Another question: It should be possible to import the visible geometry only, not the unseen geometry.
How can i do that? What do i have to choose when importing?

Thanks!

blitz
03-06-2015, 01:42 AM
Looks to me like either a smoothing issue between faces, or a tessellation issue with importing the model (not enough face/polygon density). It could also be a normals issue. You could try selecting the part, then do a smooth or 20 degree face normal rebuild in bunkspeed.

What modeling program do you use?

WorkingImage
03-06-2015, 10:52 AM
Hi Blitz, the normals were my first idea.I tried "Repair Normals" in BS without effect.
But i found the failure.Itīs the physical light.Direct or point light doesnīt matter.Lit with HDR only causes no artifact.
So, found the problem, but how to solve it?

blitz
03-06-2015, 08:09 PM
I'm afraid someone from Bunkspeed staff will have to look into it. Seems like a bug.

WorkingImage
03-06-2015, 08:24 PM
I think so.Looks like a bug.Hope to hear from BS.Meanwhile Photoshop has to do the job.